Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Trötthet, Black friday och livet.

img_2890

Jag orkade inte blogga igår, hade en riktig nedåt dag och låg mest på soffan eller i sängen och kände mig nedstämd. Det är svårt att dagen innan veta hur jag ska må, men jag tänker att kroppen ändå är ganska duktig på att tala om när det är dags för mig att inte göra något. Som igår, jag tror kroppen var på det klara med att jag bara skulle ta det lugnt.

Idag hade jag velat gå till Stora Kopparbergskyrka och tittat på uppträdande som Williams skola hade men jag orkade inte i morse. Jag kände mig nedstämd så jag låg kvar i sängen. Jag var helt osäker på om jag ens skulle orka kliva ur sängen alls, så där låg jag bara och stirrade ut i luften. Fick ett sms runt 10:00 att Björn ville ha ett Xbox one s på Siba och han undrade om jag kunde gå och handla. Jag tog mig mirakulöst ur sängen och fixade mig samt gick till Siba och handlade. Gick hem, när jag nästan är hemma får jag ett nytt SMS av Björn, där han skriver att han behöver en handkontroll också, så jag fick gå tillbaka till Siba igen.

Tror mig jag var ganska stolt över att jag fixade att befinna mig på Siba idag. Det var galet med folk! Trodde seriöst inte att jag skulle kunna stanna kvar därinne, hade panik rent ut sagt. Men fixade av att stanna och att jag dessutom klarade TVÅ besök där idag skulle kunna ge mig en medalj nästintill.

Socialträning helt enkelt, jag ska dessutom utsätta mig för att fixa naglarna 14:30, vilket gör att jag ännu en gång ska ut och hamna bland folk. Säga vad man vill om denna dag, men uppenbarligen blir det socialt och komma ur sängen trots måendet.

Vad gör ni denna fredag? Har ni handlat något?

8 Comments

 1. jag känner igen det där nedstämdheten den är jobbig usch..men starkt av dig att du rill slut gick upp <3 ja jag shoppade ett rosa linne samt loosefit byxor blåa med rosa blommor från lindex kram <3

 2. Jag tycker att du är bra som lyssnade på kroppen och lät datorn vara. Jag har aldrig varit utmattad, men har varit nära – glömde hur klockan fungerade när jag var som värst och grät grät gräääät varje dag. Men just nu är jag rätt bra och det är jag tacksam för – men jag lider med dig <3 Från en lärare till en annan, jag vet hur det är med just den stressen.

  Jag har handlat julklappar 😀

 3. Bra att du ”utsätter” dig för såna saker även fast det känns jobbigt<3
  Jag jobbar också på sånt, att göra saker trots ångest och panikattacker.

  Har varit i Sthlm nu några dagar och är nyss hemkommen 🙂

  Kramar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: