Dark Mode Off / On
Specialpedagogprogrammet

Sköna helgen!

Nu är det äntligen helg! Åtminstone känns det så denna vecka, är alltid så första dagarna efter lov. Nästa vecka kommer det kännas lite mer som vardag igen. Det är riktigt kallt utomhus här, men det är vackert på dagarna med den nästan vita himlen och de vita träden och marken.

Jag har beställt lite studielitteratur varav den ena var hittad på Blocket. Sådant gillas blev billigare och jag blev lite gladare då. På torsdag är det dags för Västerås och studier igen. Två kurser som går samtidigt och det känns intensivt men blir nog bra. Jag har ju mål på godkända betyd och ett jobb i framtiden som jag vill jobba med.

William har tre klasskompisar här just nu, innan var de fyra men den ena har åkt hem. Många skratt från vardagsrummet är det i alla fall så misstänker att de har roligt.

Imorgon ska jag studera och sedan städa. Det känns som det kommer kännas skönt med lite sådana uppgifter. Sedan ska jag titta på serier och bara njuta av ledighet i några dagar.

12 Comments

 1. Ja jag minns också vilken jackpot de blev när man hittade litteratur billigt på blocket/fb 🙂 Sen började jag fjärrlåna från biblan och det var också så smidigt och bra 🙂

  1. Eller hur :D. Jättekul :). Är så svårt att fjärrlåna nu eftersom jag studerar i Västerås och bor i Falun. Brukar kolla på biblioteken runt om här i Falun som högskolans här, men de har inte samma litteratur.

 2. Minus 29 just nu här hos mig å det är ohyggligt kallt 😉

  Visst känns det bra då man hör barn (helst sitt eget men även andras) skratta? Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag hör Elin å hennes kompisar skratta <3

  Städa ja… de borde nog jag med göra i morgon, sista rycket å få bort allt ”jul” som fortfarande finns kvar å fixa lite nytt & fräscht 🙂

  Läste i Ditt förra inlägg att Du skulle vara rastvakt,
  jag trodde det bara var i förskoleklass upp till 3an det fanns rastvakt ute på skolgården.

  1. Förstår dig precis :-o. Helt galet, minns när en vän berättade att de hade -35 :-o. Det är så kallt så man knappt förstår att det kan vara så kallt. Jag tror jag som kallat upplevt -31. Var bara att klä på sig och gå till skolan gick nog i femman då :-o. Har aldrig haft en skola med köldgräns men hört om sådant ;).

   Rastvärd har vi upp till sexan men tror även högstadielärare brukar gå i korridorer och spana till eleverna. Det ingår i uppdraget som jag har, men vet att vissa skolor frigör fritidspersonal för sådant istället :).

 3. Det är ju vettigt att det finns vuxna ute på skolgården så det finns nån närvarande ifall det händer något och bra ifall det även finns i högstadiet… man hör ju mycket om oroligheter i skolan och en närvaro av vuxna kan ju göra det lugnare för utsatta elever.

  Minus 42 är det kallaste jag varit med om och det var liksom så kallt att det inte kändes verkligt.

  Jag hoppas Du får en skön fredag och att Du hinner med Dina måsten så Du sean får njuta av helgen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: