Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hjälpmamma & kursledare Specialpedagog

Att hålla i Amningskurs för blivande föräldrar.

Igår efter jobbet höll jag Amningskurs för blivande föräldrar, det är Amningshjälpen och Sensus som ligger bakom detta och som hjälpmamma och kursledare kändes det helt rätt att hålla i kursen. Jag har sammanlagt bokat tre kurser på tre veckor. Lite kompenserar det att jag inte tagit någon på ett år. Tänk dock att jag glömmer hur fantastiskt kul det är att hålla i kurserna.

Att sitta där och skapa diskussioner, sprida budskapet om amning, om hur viktiga partner eller annan vuxen är för den ammande och bebis. Att prata om normer och värderingar, att lyssna på alla kloka gravida som bara väntar på att deras bebisar ska födas. Det är så fint att få vara en del av just den saken, att berätta att saker inte är kört utan att du kan få hjälp. Tänk om jag vetat när jag ammade William vad jag vet idag, hur mycket som skulle varit annorlunda. Det som förut var en sorg har jag ändå förlika mig med genom att påläst sprida Amningshjälpens budskap vidare till andra.

Jag älskar att hålla kurser, idag tänkte jag hur mycket jag skulle älska att föreläsa. Jag skulle så gärna vilja ge mer sådana råd och jobba mer med att vägleda och samspela. Det är ju den saken jag tycker om, som högkänslig passar det mig så väl.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa