Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet

Ferronol för järnvärde och ferritinvärde

img_2821

Jag har sedan tidigare blivit rekommenderad att köpa Ferronol då detta ska vara bra när man har lågt ferritinvärde och järnvärde. Dessutom ska denna vara bättre än blutsaft som många blir rekommenderade. Eftersom jag har låga värden och är blodgivare får jag dubbeldos med järn, så nu tänkte jag att nu ska jag krydda upp mitt hjärnvärde. Vet många gravida som tagit detta och fått sluta med järntabletterna för värdena blivit så bra.

Jag tycker inte om järntabletter alls, min IBS-mage mår galet dåligt av järn och om jag kan skippa saken och istället använda detta för att få upp värdena i framtiden. Blir jag väldigt nöjd, så nu ska jag ta denna varje morgon tänkte jag. Ferronol är alltså att rekommendera för er med lågt järnvärde. Det smakade väl inte saft direkt men det gick ner om man säger så.

Ferronol innehåller: Vitamin C, Järn, Vitamin B6, Vitamin B2 och Vitamin B1, folsyra och Vitamin B12.  Jag beställde min från Apotea igår och idag kom den så leveranstiden var rejält bra.

33 Comments

 1. Jag har kasst blodvärde, och har alltid haft, speciellt vid graviditeter, järntabletter har ju bara kaosat min IBS mage, allt annat smakat skit 😛
  Så denna ska jag nog testa och se om den är bättre!

  Önskar dig en trevlig helg!

  kram

  1. Ja men absolut gör det :D. Hört mycket positivt om denna och även att BM börjat rekommendera denna framför järntabletter för kvinnor :). Tycker absolut du ska prova 🙂

 2. Den har jag faktiskt aldrig hört om. Fick ta järntabletter i två veckor under graviditeten men det funkade bra med min mage faktiskt. Det är ju så olika det där men skönt att du har hittat något som är bra för dig! 🙂

  1. Ja absolut visst är det, min mage mår verkligen inte bra av järn men så har jag också känslig mage. Detta ska vara mildare och även hört att det är bättre 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: