Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

En vecka med trötthet.

img_2477

Den här veckan har jag inte orkar blogga så mycket. Eller ja egentligen dem senaste dagarna. Det beror helt enkelt på att jag varit nere i en svacka i några dagar. Dels är det en huvudvärk som kommer av någon punkt som är placerad på den högra sidan av nacken och sedan är jag så galet trött. Jag sover massor just nu, ett tag har jag inte sovit alls för att nu helt plötsligt sova hela tiden. Det gör att jag knappt orkar lämna huset vilket i sin tur gör att jag mår sämre. Jag måste ju motionera för att må bättre så det där blir en ond cirkel.

Idag tvingade jag mig själv ut, jag gick ner på stan och handlade linsvätska och hämtade ett paket. Dessutom gick jag hemåt, direkt när jag kom innanför dörren stupade jag på soffan och sov. Jag hade då innan lyssnat på P3 dokumentär om Rasbiologiska institutet och hur Sverige var en del av att mäta skallar och liknade på människor för att bevara den ”rätta” rasen. Helt sjukt, men väldigt intressant. Dokumentären avslutades med diskussionerna om att vi än idag har kvar en del av dessa idéer och ett exempel på detta är att vi idag för fosterdiagnostik för att hitta genetiska sjukdomar men även diskussionen angående kön kom upp och att välja kön. Tydligen har man sett att flest människor söker spermadonation från långa, ljushåriga med blåa ögon då barn från dessa anses ha lättare att få jobb och att utbilda sig i framtiden. Vill inte berätta allt men lyssna gärna på detta, det var väldigt intressant måste jag säga.

Efter att jag sovit idag så tog jag med William till McDonalds så jag ville äta något lätt och han skulle på födelsedagsfest hos en klasskompis där det bjuds på tacos och film. Så William fick en muffins på Donken och jag tog mig lite mat, sen gick vi till ICA Maxi och efter det hemåt. Jag följde sedan med och lämnade av William utanför kompisen och gick hemåt, nu sitter jag vid datorn och har tagit av mig sminket. William ska vara hos Björn hela helgen så blir väl en galet lugn helg för min del.

Vad ska ni göra ikväll?

21 Comments

 1. Hoppas du mår bättre snart! Älskar P3’s dokumentärer, men den om rasbiologiska institutet har jag inte hört än! Får lyssna på den 🙂

  1. Vi har gemensam vårdnad från det han föddes. Men William bor hos mig och varannan helg hos sin pappa. Sedan på vardagarna försöker jag och Björn att umgås så mycket vi kan tillsammans med William. Nu börjar William dock bli så pass stor att han mest av vill göra annat på eftermiddagarna, men Björn kommer oftast hit efter jobbet då står jag nästan alltid för middagen, sedan är vi hemma hos honom också vissa dagar i veckan och då står han för middagen. Så här har vi gjort sedan William föddes :).

 2. Vad härligt för William att ni har en så fin relation:) Men är ni särbos eller är ni bara vänner? Om jag är för nyfiken så säg till:) Gillar din blogg och vet att du kommer ta dig igenom din utmattning och komma ut starkare än innan. Bra att du fokuserar på saker som får dig att må bra.

  Kram

 3. Vad härligt för William att ni har en så fin relation:) Men är ni särbos eller är ni bara vänner? Om jag är för nyfiken så säg till:) Gillar din blogg och vet att du kommer ta dig igenom din utmattning och komma ut starkare än innan. Bra att du fokuserar på saker som får dig att må bra.

  Kram

  1. Åh ja absolut det är jättebra. Vi är bara vänner :). Han är en av mina närmaste vänner skulle jag vilja säga :). Vi har känt varandra nu i 13 år och haft det så här i över 12 år så det funkar för oss :D.
   Åh så glad jag blir av dina fina ord, jag hoppas verkligen det är så för jag längtar så efter dagen när jag mår bättre. <3 Kram

 4. Vi hade en lugn fredag kväll, igår hade vi middagsgäster, mycket trevligt. Idag blir det först lite städning och sedan middag hos mamma och pappa.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: