Scandic hotell i Västerås.

Igår runt 15:30 befann jag mig på Scandic hotell i Västerås efter en lång dag på Mälardalens högskola. Vi hade seminarium och föreläsning, känns alltid bra när man är här på plats. Dock är det så i år att jag inte känner samma entusiasm som förra året, jag har tappat den där känslan jag hade då. Min mormors dödsfall har helt enkelt det största fokuset i mitt liv. 

Jag vet att när folk frågar, hur mår du? Så förväntar de sig att jag och alla andra ska säga “det är bra”, men det gör jag inte jag säger att livet är jobbigt. Varför ska jag ljuga? Det är som att man gjort ordet “hur mår du” till ett ord ungefär som “god morgon”. Båda dessa är också saker som alltid stört mig, vem har sagt att min morgon var speciellt god? Jag brukar alltid säga hej i ren protest.

Hur som helst i skrivande stund sitter jag på Mälardalens högskola. Vi börjar om två timmar men jag är så morgonpigg och kan således inte hänga kvar på hotellet, så åkte till högskolan istället. Här kan jag sitta ifred men samtidigt med människor runt mig i rörelse. Dessutom kan jag här producera lite blogginlägg i lugn och ro. 

Stundvis önskar jag mig vara mindre morgonpigg, men det är helt enkelt inget som funkar på mig. Jag går hellre upp och startar dagen än att ligga kvar i sängen en längre tid. Det är skönt att bara få vara känner jag.

Sängen var i alla fall galet skön att sova i, och lika så hotellfrukosten. Visst är det ändå något speciellt med hotellfrulle? Det är verkligen bland det godaste jag vet!

Man blir ju mätt i magen för hela dagen, efter hotellfrukost. Det blir helt klart en lättare lunch för min del idag. Scandic Västerås levererade som alltid!

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.
Inlägg skapade 11088

20 svar på “Scandic hotell i Västerås.

 1. Vilket fint hotellrum du hade ser verkligen jättemysigt. Blir även jättehungrig när jag ser frukosten du åt. Hotellfrukost är så galet gott verkligen! mummms 🙂

 2. Sorg tar den tid den tar.. Naturligt att man tappar lusten till saker och ting när man går igenom något sådant ledsamt.♥

  Mysigt hotell du bor på och ja, hotellfrukostar ÄR bäst. Alltid så mycket som är så gott och sen rullar man ut därifrån.. 😛
  Frugan E recently posted..Det väljer jag helst i garderoben

  1. Ja det är ju så, jag låter verkligen sorgen ta plats nu det är bra för mig :). Speciellt då min mormor var så älskad av mig.

   Ja jättemysigt :D. Visst är det gott 😀

 3. Det tar ju alltid ett tag då man förlorat någon. Låt det ta den tiden som behövs. Är också så morgonpigg och det blir alltid jobbigt då man delar rum med någon annan då man ska iväg

 4. Tänk att det är så mycket som blivit slentrian man inte riktigt ger en ordentlig tanke. Som “hur mår du” och “god morgon”. Jag brukar bara ge ett hej som du eller “morgon” i svar om min morgon inte varit så god.
  Hotellfrukost är verkligen himmel! Kommer få njuta av det två morgnar nu i helgen – nästan det jag ser fram emot mest, haha. Tycker Scandic alltid har hög standard på sina frukostar. 🙂

  1. Ja det är ganska intressant att tänka på det eller hur? :).
   Håller med det är så himla gott :D. Älskar det verkligen. Åh så ljuvligt ska ni bort på något? Håller med dig, tycker mycket om Scandic 😀

 5. Klart att man ska svara som det är men folk förväntar sig ett “bra” och är oftast helt oförberedda om man svarar något annat. Men varför ljuga?

  Visst är det något speciellt med hotellfrukost!
  Znogge recently posted..Det blev ett…

 6. Hotellet ser fint ut men tycker Scandic brukar vara bra.
  “Hur mår du?” är den värsta frågan jag vet, den är så djup men så ytlig på samma gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp
%d bloggare gillar detta: